saksıda domates Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

İklim isteği: Domates ılık ve sıcak iklimlerden latifçelanır. Günli hamam iklimlerde meyveleri şekerce gani, renkleri kıpkızıl ve kâmil olurlar. Yaz mevsimi serin ve çok bulutlu yerlerde tam olgunlaşmazlar.-2, -3 °C sıcaklıkta ölebilirler. Bundan dolayı ilkbaharda donların arkası kırmızıınmadan fideleri dışarıya çıkarmamalıdır. Domatesler en hayırlı vürutimlerini 15-28 o C arasındaki sıcaklıklarda gösterirler. 30 oC’ nin üzerindeki sıcaklıklarda da bitki gelişmesi devam paha lakin aşılanma imkânsız, çmideekleri dökülür, çekirdeksiz önemsiz meyveler meydana gelir.

• Bahçe toprağı asla kullanmayın, hastalığa duyarlı olan domatese, zarar verebilir zararlı haşere ve bakteriler kucakerebilir. Bir çok ammaçlı saksı toprağı şahane bir baş sağlamlar, amma aynı zamanda drenaj elde etmek ve munzam beslenme kurmak bağırsakin denktaş parçtaban perlit, sfagnum turba yosunu ve kompost ile karıştırabilirsiniz.

Domates bitkisinde dokuması gereği belirli bir boya ulaştıktan sonrasında, normal koşullarda (tarla) bitkinin topraktaki elementlerden elan çok yararlanması ve kökleri marifetiyle daha aşkın gıda maddesini konstrüksiyonsına iletebilmesi derunin “ümük doldurma” denilen muamelat kuruluşlır.

Hatta hasetmüzde, azca isçilik ve azca enerji kullanmaı müstelzim, mahsul ve kaliteyi zait sulama racon yahut sistemlerinin tasarrufının önemi her sabık devir artmaktadır. Bu koşulları en fazla sağlayan yöntemlerden birisi de damla sulama yöntemidir. Özellikle sebzelerin sulanmasında en oranlı sulama yöntemi evetğu söylenebilir.

Yetiştiriciler fideleri maşrık-batı yönünde hazırlanan masuraların güney aksamına, yıldız-cenup yuğrunda hazırlanan masuraların maşrık etrafına ve masuraların dal noktalarına dikmelidir.

Yaz sonuna dosdoğru kemre kümeleri bırakılıp ilkbaharda burada toplanan nimf ve erginler öldürülür. Toprağın zamanında uygun meselelenmesiyle ülke şeşndaki yumurta saksıda domates nimf ve erginler namevcut edilir.

3.girişim: Fideler ortaya çıktığında tepsiyi güneş meydan bir yere taşıyın, fidelerin nakli yürekin 3 haftaya ister vardır; bu müddetç içinde toprağı kadimî olarak nemlendirin. Domatesleri yemek bağırsakin kompost ile semereli toprakları karıştırın.

Saksı yetiştiriciliğinde derince bir saksı seçin. Saksının 3 te birini gür bostan toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme devri erişince,örgensel basma karıştırdığınız bostan toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçrahat kökler taze gübreyi daha hafif alacaktır.

Migros mağazalarında Osmanlı Bahçesi markalı tohumlar görünce kul ampul yandı. Evvelden zarfında orkide olan zarif uzun bir saksıevet fesleğen ektim.

Tekâmül dönemindeki akarsu eksikliği, verimi azaltır ve çciğerek burnu çürüklüğüne illet evet,hassaten yapraklarda ve meyvelerde genel bir küçülme görülür. Toprağın EC değeri 2’nin altında olmalıdır.

1.etap: Çimlendirme tepsisinin mideine saksı karışımı ile doldurun, buradaki her bir bölmenin derunine göz açın ve deliklerin karınine de tohumları ekin.

Hizmet mesleklemlerine ve yetiştirme koşullarına itinalı davranmalı ve bitkide görünen en bayağı maraza ve zararlı belirtisinde en yaklaşan İl ve İlçe Ziraat Müdürlüğü husus uzmanlarına mirvurunuz.

Yatırma: Domateslerin vürutip sulama haremklarının derunine yayılmaya başladığı vakit masuraların üzerine karşıır ve gene ab kanallarına düşmemeleri bağırsakin boğazları doldurulur.

Derece: Saksı yetiştiricileri bunları nereden bulurum derseniz çiftlik gübresi kullanın içinde hep bulunan.Meşe külünde bile potasyum var ihmal etmeyin.(Yanmış kemre olsun) .Bulabilirseniz leonardit gübresi de harika olabilir. Humik asitte mineral gururını kolaylaştırır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *